Laatste akkernieuws

Lees hier het laatste nieuws over de Nederlandse akkerbouw. 
Over hoe Nederlandse akkerbouwers met hun vakmanschap en ondernemerschap  zorgen voor duurzaam geproduceerd voedsel,  samen met hun toeleveranciers en afnemers.

 • Winnaar Akkerselfie is bekend

  And the winner is.... Sandra Gevers Voor haar collage met Akkerselfie-foto's van haar twee zoontjes tijdens de Open Dag van de Week van de Akkerbouw

 • Fotoverslag Open Dag van de Week van de Akkerbouw

  De Open Dag van de Week van de Akkerbouw was een groot succes. Bekijk hier het fotoverslag!

 • Open Dag succesvol met 20.000 bezoekers

  De Open Dag waarmee de Week van de Akkerbouw op zaterdag 25 juni is afgesloten, heeft naar schatting twintigduizend bezoekers getrokken. Bij zo’n 100 bedrijven, van Zeeuws-Vlaanderen tot Noordoost-Groningen, konden de bezoekers alles horen, zien (én proeven) over de herkomst van hun eten. Lees snel verder voor een sfeerimpressie.

 • Voorbereidingen Open Dag afgerond

  Maar liefst honderd deelnemende bedrijven zijn klaar om u morgen te ontvangen tijdens de Open Dag. Verspreid over veertien akkerspots openen akkerbouwers en bedrijven uit de akkerbouwketen hun deuren om u alles te laten ontdekken en te beleven over de Nederlandse akkerbouw.

 • Aandacht voor de Week van de Akkerbouw in SSK supermarkten

  Elke dag eet je wel iets dat geteeld wordt door Nederlandse akkerbouwers. Een boterham of havermoutmap. Gepofte aardappelen of friet. Deze producten koop je vaak bij de supermarkt. Tijdens de Week van de Akkerbouw kun je daarom informatie over het verhaal achter ons eten vinden in een aantal supermarkten met het Super Supermarkt Keurmerk (SSK).

De Week van de Akkerbouw is een initiatief van

en wordt mede mogelijk gemaakt door

 CZAV