Aandacht voor de Week van de Akkerbouw in SSK supermarkten

Aandacht voor de Week van de Akkerbouw in SSK supermarkten

Elke dag eet je wel iets dat geteeld wordt door Nederlandse akkerbouwers. Een boterham of havermoutmap. Gepofte aardappelen of friet. Deze producten koop je vaak bij de supermarkt. Tijdens de Week van de Akkerbouw kun je daarom informatie over het verhaal achter ons eten vinden in een aantal supermarkten met het Super Supermarkt Keurmerk (SSK).

Het SSK keurmerk  is voor zelfstandige supermarktondernemers die lokaal betrokken en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het beleid van SSK supermarkten ademt lokale en maatschappelijke betrokkenheid. In de Akkerspot Drenthe besteedt SSK supermarkt COOP Schippers ruim aandacht aan de Open Dag die de Drentse akkerbouwer en plaatsgenoot Jan Reinier de Jong organiseert.

Jeroen Schippers van COOP Schippers in Odoorn vertelt: “Als lokaal betrokken ondernemer, ondersteun ik het initiatief van de Open Dag van de Week van de Akkerbouw om het verhaal achter dagelijkse producten, zoals aardappelen te vertellen. Samen met Jan Reinier de Jong, een akkerbouwer uit hetzelfde dorp, vertellen we op welke manier akkerbouwproducten geteeld worden en in de supermarkt komen.”

In de COOP Schippers is een standje ingericht met verse akkerbouwproducten. Jeroen Schippers: “In SSK supermarkten liggen bijzondere producten: veel biologisch, fair trade en producten uit de streek. Door aandacht te besteden aan de Open Dag van de Week van de Akkerbouw hoop ik mijn klanten het verhaal van streekproducten te vertellen. De aardappelen hier uit de regio zijn bijvoorbeeld heerlijk!”

De Week van de Akkerbouw is een initiatief van

en wordt mede mogelijk gemaakt door

 CZAV