Doe mee aan de 

Open Dag op 25 juni

Op zaterdag 25 juni 2016 organiseren we voor de tweede keer de Open Dag voor de Nederlandse akkerbouwsector. Op die dag openen akkerbouwbedrijven én toeleverende en verwerkende bedrijven hun deuren. Iedereen die wil weten hoe gewassen zoals aardappelen, granen, suikerbieten en verschillende groenten geteeld en verwerkt worden is dan welkom.
Wil je als akkerbouwbedrijf, toeleverend of verwerkend bedrijf ook meedoen?  Meld je dan aan via dit aanmeldformulier
Deelname aan de Open Dag van de Week van de Akkerbouw is gratis.

Akkerspots

Verspreid over Nederland organiseren we akkerspots met een groep van minimaal 5 akkerbouwbedrijven en een aantal andere bedrijven uit de akkerbouwsector. Van elke Akkerspot maken we een overzichtelijk kaartje zodat bezoekers kunnen zien welke bedrijven ze kunnen bezoeken in hun regio. We willen in elke belangrijke akkerbouwregio een Akkerspot organiseren. Van Zeeland tot Groningen, en alle andere akkerbouwregio’s daartussenin.

 

 

Zet je bedrijf op de kaart!

Meld je via dit formulier aan voor de Open Dag. Alle deelnemende bedrijven delen we in een regionale akkerspot in. Houd de website in de gaten om te zien in welke regio's Akkerspots komen. Aanmelden kan tot 10 juni 2016.

 

Verschillende activiteiten

Beleven en doen staat centraal op de Open Dag. Met activiteiten als een rondleiding, speurtocht voor kinderen, aardappel stempelen, een rondje  op de trekker en proeven van heerlijke akkerbouwproducten ervaren bezoekers zelf hoe dynamisch en innovatief de akkerbouw is.

Handige tips

Alle deelnemende bedrijven krijgen een handleiding met handige tips voor leuke en informatieve activiteiten voor jong en oud. De handleiding helpt akkerbouwers ook de Open Dag te promoten op social media en in regionale media. Ook ontvangen alle deelnemers eind mei een publiciteitspakket met posters en flyers.
Er is een kleine onkostenvergoeding beschikbaar voor alle deelnemende akkerbouwbedrijven.

 

De Week van de Akkerbouw is een initiatief van

en wordt mede mogelijk gemaakt door

 CZAV