Op zaterdag 25 juni 2016 organiseerden we voor de tweede keer de Open Dag voor de Nederlandse akkerbouwsector. Op deze dag openden akkerbouwbedrijven én toeleverende en verwerkende bedrijven hun deuren. Iedereen die wilde weten hoe gewassen zoals aardappelen, granen, suikerbieten en verschillende groenten geteeld en verwerkt worden was welkom. 

Verschillende activiteiten

Beleven en doen staat centraal op de Open Dag. Met activiteiten als een rondleiding, speurtocht voor kinderen, aardappel stempelen, een rondje  op de trekker en proeven van heerlijke akkerbouwproducten ervaarden bezoekers zelf hoe dynamisch en innovatief de akkerbouw is.

Akkerspots

Verspreid over Nederland waren er 13 Akkerspots met akkerbouwbedrijven en een aantal andere bedrijven uit de akkerbouwsector. Hieronder kun je een kaartje zien welke akkerspots er over Nederland verdeeld waren.

 

Bezoek de Open Dag! 

Op dit kaartje vind je de Akkerspot bij jouw in de buurt. Klik op de tractor en ontdek  welke bedrijven mee doen en wat er te beleven is in jouw Akkerspot op zaterdag 25 juni van 11.00 - 17.00 uur.

 

 

 

De Week van de Akkerbouw is een initiatief van

en wordt mede mogelijk gemaakt door

 CZAV